hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrailli bakandan Mescid-i Aksa'ya korumalı ziyaret

    İsrail'de aşırı sağcı koalisyonun Ulusal Güvenlik Bakanı, korumalar eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdi. Bakanın Filistinlilere karşı ırkçı yorumlarının ardından Mescid-i Aksa'ya girişi tepkiye yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail tarihinin en aşırı sağcı koalisyon hükümeti kuruldu. Filistinlilere yönelik ırkçı söylemleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, kabinedeki bakanlardan. Göreve gelmesinin ardından Kudüs'teki Müslümanlar için kutsal olarak kabul edilen Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

    Ziyaret sırasında Ben-Gvir'e yoğun bir polis ekibi eşlik etti. Bu ziyaret, İsrail işgali altında toprakları bulunan ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu Filistin'de tepkilere yol açtı.

    Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ben-Gvir’in hareketi "Benzeri görülmemiş bir provokasyon" olarak nitelendirildi ve kınandı. İsrail gazeteleri, Netanyahu'nun olay üzerine Birleşik Arap Emirlikleri gezisini ertelediğini duyurdu.

    İsrailli bakandan Mescid-i Aksaya korumalı ziyaret

    İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar sürüyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli güçler, Filistinlilerin evlerini yıktı. İsrail'in tekrarlanan saldırıları nedeniyle birçok Filistinli şimdi şehirlerinden kaçmak zorunda.

    Filistin'deki insan hakları örgütleri ancak 250 bin Filistinlinin Avrupa'ya gidebildiğini söylüyor. Bu sayı, nüfusun yalnızca yüzde 10'unu oluşturuyor. Geriye kalanlarsa sınırdan geçmeye çalışırken denizde kalıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow