hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’in katliam yaptığı kurtarma operasyonu: 4 rehine için 274 sivil öldürüldü

    İsrail’in geçtiğimiz hafta sonu Gazze’de tutulan 4 İsrailliyi rehineyi kurtardı ancak o bölgede tam bir katliam yaptı. Hamas'ın açıklamasına göre 274 Filistinlinin hayatını kaybettiği o anların görüntüleri yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Ordusu’nun kurtarma operasyonu dediği ama tam bir sivil katliamına dönüşen saldırıya dair görüntüler ortaya çıktı.

    Geçtiğimiz cumartesi sabahı yerel saatle 10.00 civarında, gündüz zamanı İsrail Özel Kuvvetleri'ne ait, bazıları Filistinli kılığında iki ekip Gazze’ye sızdı. En az bir kamyon ve sivil araçlarla Gazze’ye girdikleri düşünülüyor.

    Görgü tanığı Hüsam Cemil Aruki bazı İsrail askerlerinin mobilya dolu bir kamyondan indiğini ve sivil kıyafetli iki kişi, maskeli ve askeri üniformalı yaklaşık 10 kişi olduğunu söyleyerek, “Birdenbire özel kuvvetler ortaya çıktı ve ateş etmeye başladı” dedi.

    Üzerinde şilte bulunan ikinci bir kamyonun içinden ikinci bir ekibin çıktığı, muhtemelen merdiven kullanarak bir daireye girdiği yönünde haberler var. Görüntülerde İsrail güvenlik güçlerinin bir bahçeden bir mülke yaklaştığı ve ardından yoğun silah sesleri altında içeri girdiği görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurtarıldıklarında giydikleri kıyafetlere bakılırsa, üç rehinenin silah sesleri devam ederken mülkün bahçesinden koşarak geçtiği görülüyor. İsrail Ordusu Kuvvetleri'nin Filistinli savaşçıların ağır ateşine maruz kaldığını söylüyor.

    İsrail askerlerinin sızma yaptıkları araç dönüşte arıza yaptı. İsrail ordusu, ekibi oradan çıkarmak için havadan, denizden ve karadan büyük bir güçle saldırarak daha fazla destek göndermeye karar verdi.

    Nüfusun yoğun olduğu Nuseyrat Mülteci Kampı’nın sokakları yakındaki bir pazardan alışveriş yapan insanlarla doluydu. Olay yerinden çekilen cep telefonu videosunda, füzelerin geldiği ve silah sesleri duyulduğu sırada insanların saklanmak için kaçıştığı görülüyor. Hava saldırıları, patlamalar, yaşayanlar Gazze’de olmayan güvenli yerleri bulmak için koşuyor. Daha sonra çekilen görüntülerde cesetlerin sokağa saçıldığı görüldü. Bu anlarda pek çok Filistinli hayatını kaybetti.

    Muhammed Mahmud Hamed "Birçok insan sokaklardaydı, korkuyor ve kaçıyordu. Sanki kıyamet günüydü. Kimse nereye gideceğini bilmiyordu" dedi.

    Gazze'nin merkezi Nuseyrat Kampı’nda sakinler şokta, komşu ülkelerin ve AB’nin katliam olarak değerlendirdiği cumartesi sonrasıyla baş etmekte zorlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow