hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in 4 saatlik ara adımına sert tepki: Bu çok alaycı ve zalimce!

    Her geçen gün şiddetini arttıran İsrail saldırıları için ateşkes beklenirken, gün içinde yalnızca 4 saatlik bir ara verileceği duyuruldu. Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese verilen bu kararı ‘çok alaycı ve zalimce’ bularak, Batı'yı ve Amerika'yı sert şekilde eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'de ateşkes uygulanması için çağrılar artarken İsrail, kuzeydeki Gazzelilerin güneye tahliyesi için her gün yalnızca 4 saatlik ara verileceğini duyurdu. Bu karara karşı Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese sert tepki gösterdi.

    Albanese, “İsrail'in Gazze Şeridi’ne yaptıklarının herhangi bir geri dönüş olmayacak. Yani dört saatlik ateşkes… Evet, insanların nefes almaları ve onları yeniden bombalamaya başlamadan önce bombasız bir hayatın nasıl olduğunu onlara hatırlatmak için. Bu çok alaycı ve zalimce” ifadelerini kullandı.

    Batı'nın tavrı nedeniyle çok büyük hayal kırıklığı yaşadığı belirten Francesca Albanese, "Amerika açıkça İsrailli koruyor" dedi ve Filistin halkına karşı soykırım riski olduğuna dikkat çekti.

    Albanese, “Demokratik değerlerin koruyucusu olan batılı ülkeler, yaptıkları gibi üstünlükçü bir sistemi dayatmak yerine yardım etmeli. İsrail’in uluslararası hukuk ihlallerine ses çıkarmayarak olanak sağlıyorlar. ABD’nin bugün ne yaptığı açık. Herkesin gözü önünde, herkesin gözetimi altında, tüm toplumun yani insan hakları camiasının, bilim camiasının bunu kınadığı dönemde İsrail’i koruyor. Filistin halkına karşı soykırım yapılması riski var. Yani durum son derece ciddi ve ABD bunu durdurmak yerine bir kez daha Gazze’deki insanlara nefes almaları için dört saat vermek gibi semptomları iyileştirmeye başvuruyor” sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 saatlik aranın amacının Gazze halkını Gazze Şeridi’nden çıkartmak olduğunu vurgulayan Albanese'ye göre bu İsrail'in planının bir parçası diyerek “Aklınızda bulundurun! Yeniden fetih olarak bir plan zaten var. Kuzey Gazze'de şehirleri ve sahillerini yeniden işgal edip İsrail şehirleri ve sahilleri inşa etme planı. Uluslararası toplum nerede?” ifadelerini kullandı.

    Gazze'yi haritadan silme çabalarına ve soykırım riskine ‘artık dur deme zamanı’ geldiğini haykıran Albanese, dünyaya Filistinlilere destek çağrısı yaparak “İsrail'i geçerek Gazze’yi yok etmeye, hayvanları yok etmeye, Gazze’yi yeryüzünden silmeye ve tüm Filistinlileri Batı Şeria'dan ve Doğu Kudüs'ten sonsuza kadar sürmeye çağıran soykırımsal bir hedef var. Uluslararası toplum nerede? Bunu yalnızca biz insan hakları savunucuları mı dinliyor?” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow