hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’e silah yasağı ABD’yi kızdırdı! Detay CNN TÜRK ABD Temsilcisi Paksoy aktardı… | VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy parlamentoda yaptığı konuşmada, 350 silahtan 30'unun İsrail’e verilmemesi yönünde karar aldıklarını duyurdu. Nedenini ise, ihraç edilen silahların Gazze’de yaşanan katliamda kullanılması olarak açıkladı. Ancak iddiaya göre bu ambargo ABD’yi telaşlandırdı. İngiliz The Times Gazetesi, Washington’dan Londra'ya özel bir uyarının gittiğini yazdı. Detayları CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy detayları şu ifadelerle aktardı;

    -      Bu İngiliz gazetesinin iddiası ve ABD’li yetkililer dün bunu kabul etmedi. Şöyle söylendi; ‘Bize önceden bilgi verdiler ve bu konuda konuştuk. Konuşmanın kapsamı bu kadardı. Birleşik krallık egemen bir ülkedir ve egemen bir şekilde, yasalarına göre bir karar verdi’ gibi bir tavır takındılar.

    Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder dün bir açıklamada bulundu. Çünkü ABD’nin aylardır, bu yılın başından beri ‘Bizim gönderdiğimiz silahlar uluslararası hukuku ve Amerikan yasalarını ihlal ediyor mu?’ gibi sözde bazı incelemeleri var. Hala bu konuda bir bilgi vermiş değiller.

    Ryder, ‘Şu an itibariyle İsrail’in uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini tespit etmedik’ dedi.

    Elimizde tarihte kayda geçmiş bazı açıklamalar var. Mayıs ayında ABD Başkanı Joe Biden, ‘Bizim verdiğimiz silahlarla Gazze’de siviller öldürüldü’ ve geçtiğimiz aralık ayında ‘Bizim verdiğimiz silahlarla rastgele bombalamalar yapıldı’ ifadeleri kullanmıştı.  Rastgele bombalama uluslararası bir savaş suçudur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabi bu açıklamaların ardından Dışişleri Sözcüsü ve Pentagon Sözcüsü’nün ‘Biz böyle bir belirleme yapmadık’ demesi ne kadar inandırıcı bu da bir soru işareti.

    Dün Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby’den aldığımız bilgiye göre, ‘Son teklif üzerinde çalıştıklarını, umutlu olduklarını ve ateşkese yakın olduklarını’ söyledi. Ancak buraya bir soru işareti daha…

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow