hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İSRAİL'DEN PAZARLIK! Sinvar'ın cenazesine karşılık rehineler!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldüren İsrail, şimdi de Sinvar'ın cenazesini pazarlık konusu yapmaya mı hazırlanıyor? İsrail basınına konuşan bir İsrailli yetkili, Sinvar'ın cenazesinin rehinelerin serbest bırakılmasında kullanılabileceğini öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SİNVAR'IN CENAZESİ PAZARLIK KONUSU"

    Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından İsrail, cenazesini Tel Aviv'de tutuyor. İsrail gazetesi Jerusalem Post'a konuşan İsrailli bir yetkili, bu cenazenin Hamas'a teslim edileceğini kaydetti. Ancak rehinelerin serbest bırakılması karşılığında...

    İsrailli kaynak, "Hamas ölü ya da diri takas etmek isterse İsraillileri alırız" dedi. Sinvar'ın Gazze'ye dönüşünün böyle bir anlaşmaya bağlı olabileceğini söyleyen kaynak, "Aksi takdirde onu teslim etmeyeceğiz" dedi.

    Bugüne kadarki esir takası anlaşmalarında, İsrailli bir esire karşı 3'ten fazla Filistinlinin serbest bırakılması, 1979'da Leyla Halid için yapılan anlaşmanın ardından bir gelenek haline geldi. Ekim 2011'de İsrailli asker Şalit karşılığında Hamas, 1027 esiri geri almıştı. Hatta o takasta, İsrail cezaevlerinde 22 yıl hapis yatan Yahya Sinvar da özgürlüğüne kavuşmuştu. Geçen Kasım ayındaki anlaşmadaysa 105 İsrailliye karşı 240 Filistinli esir bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Sinvar'ın cenazesini pazarlık konusu yapmaya hazırlandığı yönündeki habere Hamas'tan henüz bir yorum gelmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow