hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den bir sivil katliamı daha… 21’i kadın ve çocuk 33 kişi öldü

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Gazze'de saldırılarına devam ediyor. Cibaliye Mülteci Kampı bir kez daha İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. 21'i kadın ve çocuk, en az 33 kişi saldırılarda hayatını kaybetti, en az 85 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail yine uyarı yapmadan Gazze'deki Cibaliye Kampı’nı vurdu. Çoğu kadın ve çocuk, onlarca kişi bir gecede yaşamını yitirdi.

    Savaşın başında, 23 Ekim 2024'te bir gecede 470 kişinin öldüğü o hastaneye getirildi yaralılar.

    İsrailden bir sivil katliamı daha… 21’i kadın ve çocuk 33 kişi öldü

    “Al-Debs ailesinin yaklaşık elli üyesi bir evde kuşatıldı ve Kızıl Haç'a ve tüm uluslararası kuruluşlara onları tahliye etmeleri için başvurdu, ancak kimse onlara ulaşamadı. Bu sabah tanklar onları bombalıyordu ve daha sonra araçlar ilerledi ve üzerlerindeki evi yıktı. Ondan sonra hayatta kalanlar dışarı çıktı ve birbirlerine yardım ettiler, ambulans merkezine ulaşana kadar uzun mesafeler yürüdüler.”

    İsrail ordusu binayı ablukaya aldı. Bir ailenin kaldığı evi çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden bombaladı.

    “Yaralı veya ölü sayısını henüz bilmiyoruz, ancak sayı yüksek ve bunu bilmiyoruz çünkü kuşatılmış insanların geri kalanıyla iletişim yok ve İsrail ordusu binanın dışında.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailden bir sivil katliamı daha… 21’i kadın ve çocuk 33 kişi öldü

    O kadar fazla yaralı vardı ki sağlıkçılar yetişemedi.

    “Bir buçuk saat önce, Al-Debs ailesinden Cibaliyedeki bir klinikte çok sayıda yaralı olduğuna dair bir sinyal aldık. Oraya gittik ve çok sayıda yaralı kadın ve çocuk karşısında şoke olduk. Beş kişiyi getirdik, biri öldü, 12'si yaralı. Bize, 12 ila 15 kişinin hala enkaz altında olduğu ve işgal güçlerinin bölgeden yaklaşık 10 metre uzakta olduğu söylendi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow