İsrail'de havaalanı işgal edildi! Yargı reformuna tepkiler dinmiyor
İsrail'de hükümetin önerdiği yargı reformuna ilk onayın verilmesinin ardından protestolar büyüdü. İsrailliler akşamüstü yolları gece ise havaalanını kapattı. Polis, protestoculara tazyikli su ile müdahale etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Protestocular ellerinde bayraklarla yürüyor. Tomalar tazyikli suyla ve polis copla şiddetli müdahale ediyor. İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Ben Gurıon Havaalanı, en büyük karayolu ve meydanlar kapalı.
Binlerce İsrailli ellerinde bayraklar ve pankartlarla yollara döküldü. Yürüyüşe 10 bin kişi katıldı, en az 70 kişi gözaltına alındı.
İsrail'in Binyamin Netanyahu Başbakanlığındaki aşırı sağcı hükümetinin önerdiği yargı reformuna mecliste ilk onay verildi.
Netanyahu, yargının gücünü azalttığı iddia edilen reformun tartışılmasını erteledi. Meclisin yüksek mahkemenin kararlarını iptal etme yetkisi önerisinden vazgeçilse de protestolar 28 haftadır sürüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!