hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail ordusu Gazze merkezine girdi

    İnsani aranın perşembeden cuma gününe ertelenmesinin ardından Gazze'de savaş sürüyor. İsrail ordusu, Gazze şehir merkezindeki kara operasyonunun görüntülerini paylaştı. İsrail Genelkurmay Başkanı Harzi Halevi ise cepheyi ziyaret ederek, "savaş sürecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ertelenen ateşkes ve esir takasının ardından İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ettirdi. Gazze'nin kuzeyi hem havadan hem karadan saldırıların hedefiydi.

    İsrail ordusu, insani aranın ertelenmesinin ardından Gazze şehir merkezine karadan girdi. İsrail savunma güçleri sosyal medyada o anların görüntülerini paylaştı.

    İsrail ordusu Gazze merkezine girdi

    Görüntülerde bir zamanlar apartmanların olduğu, hatta sitelerin olduğu alanların bir hayalet şehre döndüğü gözlemlendi. Ordunun içine girdiği evlerde okul çantaları, halılar, koltukların dağıtıldığı an be an görüntülendi.

    İsrail ordusunun kara operasyonu sürerken, Genelkurmay Başkanı Harzi Halevi de cepheye geldi. Halevi, Gazze'deki saldırıların, ateşkesin ardından da süreceğini açıkladı. “Bir aydır savaştayız, Hamas'a ciddi zararlar veriyoruz, Hamas'ın liderliğine zarar veriyoruz, komutanları hedef alıyoruz, teröristleri hedef alıyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusu Gazze merkezine girdi

    Halevi, "Ortadoğu'nun her yerine ulaşabileceğimizi biliyoruz" dedi. “Hamas'ın Gazze'deki altyapısını yok ediyoruz ve diğer bölgeler için de sürekli hazırız. Bu üs, Ortadoğu'nun her yerine nasıl ulaşacağını biliyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow