hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail bombardımanı artıyor

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana en şiddetli hava saldırılarını gerçekleştiriyor. İsrail Ordu Sözcüsü, Gazze sakinlerine seslenerek "Gazze'nin güneyinde daha güvenli koşulların bulunduğunu belirtmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne, 7 Ekim’den bu yana en şiddetli hava saldırılarını düzenliyor. Hamas'ın Gazze'den fırlattığı füzeler ise Demir Kubbe tarafından imha edildi. O anları CNN TÜRK ekibinden Hasret Kaya ve Buğra Benlioğlu anbean görüntüledi.

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu. Gazze'de yoğun bombardıman sonrası elektrik ve internet kesildi. İsrail Ordu Sözcüsü, Gazze sakinlerine seslenerek "Gazze'nin güneyinde daha güvenli koşulların bulunduğunu belirtmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    İsrail bombardımanı artıyor

    Saldırıların ardından Hamas, İsrail'in kara harekatına yanıt vermeye hazır olduklarını duyurdu. Açıklamada "Netanyahu bu gece Gazze'ye karadan girmeye karar verirse direniş hazır, Gazze işgalci askerlere mezar olacak" ifadelerine yer verildi.

    Filistin Başbakanı Iştiyye, İsrail'in saldırılarını artırmasını, iletişim ve internet altyapısını hedef almasını "kara harekatı öncesi hazırlık" olarak değerlendirdi. İsrail Ordusu Basın Sözcüsü Peter Lerner ise kara harekatına en uygun koşulları oluşturmak için süpürme faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow