hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail basınından Netanyahu'ya ağır eleştiriler

    İsrail topraklarında görülen son 50 yılın en büyük saldırı nedeniyle Başbakan Netanyahu hedefte. İsrail basını ülke tarihinin en sağcı hükümetini kuran Netanyahu'yu çok ağır şekilde eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulusa seslendi, çok sert mesajlar yolladı ama son 50 yılın en büyük saldırısı nedeniyle ülke basınının hedefinde. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, siyasi hayatının en zor günlerini yaşıyor.

    "PERVASIZLIĞI İSRAİL'E SAVAŞ GETİRDİ"

    İsrail'deki Haaretz gazetesinde Hamas'ın saldırısıyla ilgili yapılan analizlerde 73 yaşındaki siyasetçi ağır şekilde eleştirildi. Bir analizde "Netanyahu'nun pervasızlığı İsrail'e savaş getirdi" başlığı atıldı. Yazıda, "Küçük bir terör örgütü olan Hamas, bölgesel süper güç İsrail'in çıplaklığını ortaya çıkardı. Başarısızlık her şeyden önce askeri istihbarat ve Şin Bet güvenlik servisinin başarısızlığı olsa da Başbakan Binyamin Netanyahu bu rezaletten elini çekemeyecek" yorumu yapıldı.

    İsrail basınından Netanyahuya ağır eleştiriler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "FELAKETİN SORUMLUSU BİR KİŞİDİR"

    Gazetenin bir diğer analizde de "Netanyahu İsrail-Gazze savaşının sorumluluğunu taşıyor" başlığı atıldı. Yazıda, "Simha Tora bayramında İsrail'in başına gelen felaketin sorumluluğu açık bir şekilde bir kişinindir: Binyamin Netanyahu. Engin siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen Başbakan, bir ilhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurarken, İsrail'i bilinçli olarak içine sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen başarısız oldu" değerlendirmesi yapıldı. Özellikle Batı Şeria'da sürekli yeni Yahudi yerleşimleri yapılması eleştirildi.

    İsrail basınından Netanyahuya ağır eleştiriler

    "BUNDAN SONRA NE OLURSA OLSUN ZATEN KAYBETTİK"

    Bir diğer analiz de "İsrail-Gazze savaşının bu turunda ne olursa olsun zaten kaybettik" taşıyor. Yazıda, "Her şeyden önce bu bir rezalet; derin bir utanç kalplerimizi öfkeyle, gözlerimizi yaşla dolduruyor. Bu, özellikle Gazze sınırı yakınında yaşayan ve cehennemi yaşayan yüzlerce aile için kişisel bir trajedi. Bölge sakinleri, olay yerinden uzakta bulunan ordu veya polisin yardımı olmadan saatlerce teröristlere karşı kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldı" yorumu yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail basınından Netanyahuya ağır eleştiriler

    İsrail tarihinin en uzun süre görev yapan başbakanı olan Netanyahu, ülkenin en sağcı hükümetini kurduğu ve yargının gücünü azaltmak istemesi nedeniyle aylardır protesto ediliyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow