hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail basınından İran iddiası… "Saldırı sınırlı kalırsa İran konuyu kapatacak"

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail basını, İran'ın ABD'ye 'İsrail'in olası saldırısı sınırlı olursa konuyu kapatacağı' mesajını ilettiğini iddia etti. İran Dışişleri'nden yapılan son açıklamada ise ABD ile dolaylı görüşmelerin yeni bir karara kadar sonlandığı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğu'da İsrail ve İran arasındaki gerginlik her geçen gün tırmanırken, İsrail basınından yeni bir iddia ortaya atıldı.

    Bir İsrail radyosunda yayınlanan haberde, İsrail'in İran'a olası saldırısına ilişkin tahran yönetiminin üçüncü ülke aracılığıyla ABD'ye bir mesaj gönderdiği ileri sürüldü.

    İsrail basınından İran iddiası… Saldırı sınırlı kalırsa İran konuyu kapatacak

    İsrail'in İran'a olası karşı saldırısını sınırlı tutması halinde konuyu kapatacağına dair ABD'ye mesaj ilettiği iddia edildi.

    İran'dan ise ABD ile dolaylı görüşmeleri sonlandırdık açıklaması geldi.

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, yeni kararı açıkladı. "İran ve ABD arasında Umman üzerinden dolaylı temas için Muscat süreci adı verilen bilinen bir süreç var. Bu süreç artık durduruldu, çünkü bölgenin özel durumu nedeniyle mevcut krizi atlatana kadar bu görüşmeler için herhangi bir gerekçe görmüyoruz. O zaman tekrar görüşmelere katılıp katılmayacağımıza ve katılmaya karar verirsek bunu nasıl yapacağımıza karar vereceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail basınından İran iddiası… Saldırı sınırlı kalırsa İran konuyu kapatacak

    Arakçi yaptığı açıklamada İran'ın savaş değil diplomasi istediğini de bir kez daha vurguladı. "Savaşa tamamen hazır olmamıza rağmen savaş istemiyoruz. Diplomasinin işe yaraması ve bölgede çok büyük bir krizin önlenmesi gerektiğini düşünüyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow