İspanya Başbakanı el yükseltti! KONUT KRİZİNE ÇARE ARANIYOR
İspanya son yılların en büyük konut krizine çözüm aramaya devam ediyor. İspanya Başbakanı Sançez, Avrupa Birliği dışında yaşayanların artık İspanya’dan ev almasını yasaklamayı önerdi. Bu öneri, yine aynı kesim için konutlara yüzde 100 emlak vergisi getirme teklifinin ardından geldi.
İspanya büyüyen konut krizini aşma çabalarını sürdürüyor. Daha önce vergiye yüksek zam yapma ihtimalini gündeme getiren İspanya Başbakanı Pedro Sanchez el yükseltti ve yabancılara hiç ev satmamayı önerdi.
Pedro Sanchez hükümeti, Avrupa Birliği ülkeleri dışında herhangi bir ülkeden bir kişinin İspanya’da ev alması durumunda satın alınan mülklere yüzde 100 vergi getirmeyi planladığını açıklamıştı. Bu önerisi bazı kesimlerde tepki çekti ve Sanchez, Avrupa Birliği ülkeleri dışında yaşayanların ev alarak evlerin satılık fiyatlarında ve kiralarda hızlı yükselişe sebep olduğunu vurguladı.
- “AB dışı ülkelerden gelen yabancıların, ülkemizde ikamet etmeyen, aileleri burada olmayan ve dolayısıyla bu evler ve konutlarla yalnızca spekülasyon yapan kişilerin, ülkemizde bu mülkleri satın almasını yasaklamayı önereceğiz. Elimizdeki en son bilgilere göre, 2023 yılında 23 bin ev ve daire AB üyesi olmayan yabancılara, yani Avrupa Birliği'nden olmayan yabancılara satıldı”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ticaret savaşına mola: "Trump'a geri adım attıran 18 saat"
Yeni nesil ulaşım aracı: Robot at
Belçika'da IPTV için düğmeye basıldı: Erişim çöktü, ekranlar karardı
Çin'den Trump'a rest! Telefon yerine misilleme geldi: ABD ürünlerine uygulanan tarifeleri yüzde 84'e çıkardı!
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!