İranlı sporcu ülkesini terketti
İran'ın Olimpiyat Madalyası almış olan tek sporcusu Kimiya Alizadeh, ülkesini terk etti. Alizadeh, "İkiyüzlülüğün, yalanların, adaletsizliğin ve dalkavukluğun parçası olmak istemiyorum" dedi.
Kimia Alizadeh, 2016 Rio Olimpiyat oyunlarında İran'ın madalya alan tek sporcusu. Hükümetin kendisini propagandaya alet etmesine daha fazla izin vermeyeceğini söyledi. Ülkesini terk ettiğini açıkladı.
21 yaşındaki tekvandocu, kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. İranlı yetkililerin başarılarını kendilerine mal ettiğini söyleyen Alizadeh, “Ben İran’da yıllardır kullandıkları, ezilen milyonlarca kadından birisiyim. Bana ne giy dedilerse giydim ve ne emrettilerse tekrarladım. Hiçbirimiz onlar için önemli değiliz, bizler sadece kullandıkları araçlarız” diye yazdı.
Hükümetinin kazandığı madalyaları siyasi çıkar için kullandığını söyleyen Alizadeh, "İkiyüzlülüğün, yalanların, adaletsizliğin ve dalkavukluğun parçası olmak istemiyorum" dedi. Hiçbir Avrupa ülkesinden cezbedici bir teklif almadığını söyledi
Alizadeh, İran'ın son dönemde ülkesini temsil etmekten vazgeçen üçüncü sporcusu oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun