İran'ın ünlü Urmiye Tuz Gölü kurumaya yüz tuttu
Dünya iklim değişikliğinin etkilerini acı şekilde görmeye devam ederken, bunun çarpıcı bir örneği de İran'da yaşanıyor. Dünyanın en büyük 6. Tuz gölü kurumak üzere.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Küresel ısınma, Ortadoğu'nun en büyük tuz gölü Urmiye Gölünü buharlaştırıyor. Suların çekilmesi ve buharlaşması kısmen çevredeki baraj projelerinden kaynaklansa da çoğunlukla gezegenimizin her geçen yıl daha da ısınmasından ve kuraklıklardan kaynaklanıyor.
Ehad Ahmedi de, gölde bir zamanlar turistlere fotoğraf çekerek geçimini sağlıyordu. Ancak Ahmedi'nin elindeki ve 1995'te çekilen fotoğraftan eser yok.
Birçok kişinin gölü geçmek için kullandığı feribot şimdilerde tuzlu zemin yatıyor, yavaş yavaş paslanıyor. Urmiye Gölü'nün yıllar içinde ne hale geldiği, bu harita animasyonunda çok daha açı bir şekilde görülüyor.
Gölün yüzölçümü 30 yılda 5 bin 400 kilometrekareden, 2 bin 500 metrekareye gerilemiş.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rock'n Roll efsanesi hakkında bir garip iddia: Elvis Presley uzaylı mıydı?
Papa’nın cenaze törenine dünya liderleri akın edecek: Trump katılacak mı? Göçmen politikasını eleştirmişti...
ABD İç Güvenlik Bakanı Noem’in Çantası Restoranda Çalındı! Gizli Servis İçindeki Eşyalar İçin Harekete Geçti…
Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! Vatikan, Papa Francis’in tabut içindeki görüntülerini paylaştı
Papa’nın ölümünün ardından kehanetler gündemde: 112 şifreli ifadede ‘yedi tepeli şehir’ detayı…