hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'ın John Bolton'a suikast yapacağı iddia edildi

    Amerika Birleşik Devletleri, İran ile aralarındaki gerginliği arttıracak bir iddia ortaya attı. Adalet Bakanlığı, İran'ın eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı öldürmeye çalıştığını öne sürdü. İran cephesiyse açıklamalara sert tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Adalet Bakanlığı, İran'ın, Donald Trump döneminde görev yapan eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı öldürmeye çalıştığını iddia etti. ABD’li yetkililer suikastın, 2020'de öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını almak için planlandığını söyledi. İranlı Ajan Shahram Poursafi'nin, Bolton'ı öldürsün diye eski bir devrim muhafızıyla konuştuğu ve 300 bin dolar teklif ettiği öne sürüldü.

    Konuyla ilgili açıklamayı Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü Başsavcı Yardımcısı Matthew G. Olsen yaptı. Olsen, “İran'ın ABD topraklarındaki bireylere karşı intikam alma planlarını ilk kez ortaya çıkarmıyoruz ve bu çabaların her birini ifşa etmek ve bozmak için yorulmadan çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

    İddiaların odak noktası John Bolton’da düşüncelerini paylaştı.

    Bolton, “Bu, İran hükümetinin eski ABD yetkilisine karşı bir komplosudur. Çok fazla şey söylemeyemeceğini söylemem gerekir ama söyleceğim şu ki, tehran'daki ayetullahların suikast yapmaya çalıştığı tek yetkili ben değilim. İran'da böyle bir hükümet var.” ifadelerini kullandı.

    Suçlamalara İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tepki gösterdi. Nasır Kenani, Amerika'nın kendi işlediği cinayetlerin sorumluluğundan kaçmak için hedef şaşırttığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow