hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan İsrail'e yeni uyarı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'dan, arasındaki gerilimin sürdüğü İsrail'e bir uyarı daha geldi. İran Dışişleri Bakanı, "Ülkemize herhangi bir saldırı düzenlenirse cevabımız eskisinden daha güçlü olacaktır." dedi. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail üzerinden ABD ve Batı'yı hedef aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Avrupa ve Amerika, bölgeye barbar bir hükümet yerleştirdi ve insan haklarını savunduğunu iddia eden bazı insanlar onu savunuyor. Hiçbir insan sınırını gözetmiyor, kadınları, çocukları, gençleri ve yaşlıları kolayca bombalıyor." İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in katliamını ve onu destekleyenleri bu ifadelerle eleştirdi.

    İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ise gerilimin sürdüğü İsrail'e bir uyarı daha geldi.

    İrandan İsraile yeni uyarı

    Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'in herhangi bir saldırısına verecekleri karşılığın çok daha büyük olacağını vurguladı. "Siyonist rejime, İran İslam Cumhuriyeti'nin iradesini test etmemesini tavsiye ediyoruz. Ülkemize herhangi bir saldırı düzenlenirse cevabımız eskisinden daha güçlü olacaktır."

    Arakçi, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırı ihtimali için ise bu ifadeleri kullandı. "İran'daki altyapıya yönelik herhangi bir saldırı daha da güçlü bir tepkiye yol açacaktır ve düşmanlarımız Siyonist rejimin topraklarında hangi hedeflere baktığımızı biliyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İrandan İsraile yeni uyarı

    İran Dışişleri Bakanı, Hamas'a yönelik desteğini de yineledi. "İran'ın politikası direnişi desteklemektir. Bu geçmişte var olan ve şu anda da var olan temel bir politikadır ve bu politikayı hiçbir şekilde ihlal etmeyeceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow