İran'da süren eylemler ülke geneline yayılıyor
İran'ın Huzistan eyaletinde 14 Temmuz'dan beri devam eden su kesintileri, halkı sokağa dökmüş, ülkede protestolar başlamıştı. O gösterilere Tebriz'den de destek geldi. Yapılan gösteriye polis müdahale etti, bazı göstericiler gözaltına alındı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İran'ın Huzistan Eyaleti'nde su kesintisi nedeniyle başlayan protestolar ülke geneline yayılıyor. Tebriz'de toplanan yüzlerce gösterici ülkenin güneybatısında süren eylemlere destek verdi.
Huzistan'da süren eylemlere, Tebriz kenti de destek verdi. Tebriz Çarşısı'nda toplanan kalabalık, "Azerbaycan Huzistan'ın yanındadır" şeklinde sloganlar attı. Hükümeti önlem almaya çağırdı
Gösteri düzenleyen kalabalığa, motorsikletli güvenlik güçleri müdahale etti, bazı göstericiler gözaltına alındı.
İran'ın Güneybatısında bulunan Huzistan Eyaleti'nde, su kesintileri nedeniyle 15 Temmuz'dan bu yana gösteriler düzenleniyor. Hükümet olaylarda 5 gösterici ile bir polisin hayatını kaybettiğini açıklarken, eylemciler, 8 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tarife krizi: Asya ülkelerinin tepkisi ne oldu? Farklı strateji arayışları…
Oval Ofis’te “altın” dönüşüm! Trump'ın yaptığı değişiklikler dikkat çekti...
Trump'ın yüzde 50 tarife tehdidine Çin'den yanıt geldi: Eğer ABD ticaret savaşında ısrar ederse...
Tarife gerilimi sürerken, Moskova'da kritik 'nükleer' görüşme: Rusya, Çin, İran bir araya geliyor...
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"