hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran yeni silahlarını sergiledi! Pezeşkiyan'dan dikkat çeken açıklama

    KAYNAKAFP

    İran, başkent Tahran'da kutsal savunma haftası kapsamında yeni balistik füze ve kamikaze İHA'ları tanıttı. Törende konuşan İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "İran bugün o kadar güçlü ki düşmanlar İran'a saldırmayı hayal edemiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan kutsal savunma haftası kapsamındaki etkinlikte, "Eğer birleşirsek, el ele verirsek, gaspçı İsrail bölgede şu anda işlediği suçları bir daha işleyemez. Bugün, İran'ın savunma ve caydırıcılık gücü o kadar büyüdü ki hiçbir şeytan sevgili İran'ımıza yönelik saldırganlığı düşünmüyor veya hayal bile etmiyor" ifadelerini kullandı.

    İran yeni silahlarını sergiledi Pezeşkiyandan dikkat çeken açıklama

    İran, başkent Tahran'da bir askeri geçit töreni düzenleyerek yeni teknolojilerini sergiledi. İran-Irak savaşının başlangıcının 44'üncü yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'da düzenlenen etkinlikte, balistik füze ve insansız hava araçları kamuoyuna tanıtıldı. Bölgede İsrail'in saldırganlığından kaynaklanan sorunlara işaret eden Pezeşkiyan, İslam ülkelerine birlik olma çağrısını yineledi. "Bugün, ülkemizi savunmanın yanı sıra, İslam ülkeleri arasındaki birlik ve beraberlikle bölgemizi barış, güvenlik ve huzur içinde tutabileceğimizi dünyaya güçlü bir şekilde duyurabiliriz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran yeni silahlarını sergiledi Pezeşkiyandan dikkat çeken açıklama

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow