İran ile Yunanistan arasında gemi krizi
Yunanistan ile İran arasında gemi krizi patlak verdi. Önce Yunanistan İran petrolü yüklü bir Rus tankerine el koydu. Ardından İran 2 Yunan tankerini durdurdu. İki ülke birbirini “haydutluk” ve “korsanlık” ile suçladı.
Kriz geçen nisan ayında Yunanistan’ın İran petrolü yüklü bir Rus tankerine el koymasıyla başladı. Rus makamlarının AB yaptırım listesinde yer almayan bir şirkete satıldığına dair belgeler sunmaları üzerine, geminin yoluna devam etmesine izin verildi. Ancak, ABD’nin talebi üzerine, Yunan makamları, bu defa Rus tankerinin İran petrolü olan yüküne el koydu. Yunan adli makamları, Rus gemisindeki İran petrolünün ABD’nin kiraladığı 2 tankere boşaltılarak, ABD’ye gönderilmesi talimatı verdi.
İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran’daki Yunan Büyükelçisi’ne sert bir protesto notası verdi. “Yunan makamlarının yaptıkları uluslararası haydutluktur.” denildi.
1 gün sonra ise İran, Basra Körfezi’nde 2 Yunan tankerine el koydu. Yunan tankerlerinin hangi ihlallerde bulunduklarına ilişkin bilgi verilmedi. Yunan Dışişleri Bakanlığı tankerlerin uluslararası sularda bulunduklarını iddia ederek, İran’ın “Uluslararası korsanlık” yaptığını öne sürdü. Tahran’ın Atina Büyükelçisi’ne de sert protesto notası verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD Başkanlık Seçimlerinde Kritik Salıncak Eyaletler: Salıncak Eyaletler Nedir?
ABD bugün sandığa gidiyor: Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olur?
ABD son seçim anketi! Amerika seçimleri kaç gün sürüyor? Amerika seçim sistemi hakkında bilgiler!
İspanya'da sel felaketi: Siyasi tartışmalar başladı
ABD başkanını nasıl seçiyor? En fazla oyu alsa bile seçimi kaybedebilir: İşte sandık sisteminin işleyişi…