hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran ile Rusya'dan kritik görüşme

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKAP

    İsrail ve ABD'nin İran'a yapılacak misillemeyi görüştüğü süreçte İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Rusya Devlet Başkanı Putin bir araya geldi. Putin, "Dünyadaki olaylara ilişkin değerlendirmelerimiz çoğu zaman örtüşüyor" diyerek İran'a desteğini açıkladı. İki ülkenin "büyük işbirliği anlaşması" yapacağı da kamuoyuna duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "DÜNYADAKİ OLAYLARDA DEĞERLENDİRMELERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR"

    "Uluslararası alanda aktif olarak birlikte çalışıyoruz ve dünyadaki güncel olaylara ilişkin değerlendirmelerimiz genellikle birbirine çok yakın." Rusya lideri Vladimir Putin, İran'a desteğini bu ifadelerle açıkladı.

    İran ile Rusyadan kritik görüşme

    Rus lider Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ilk kez yüz yüze görüştü. Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta gerçekleşen görüşmede uluslararası konular ele alındı. Görüşme, İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik misillemeyi görüştüğü bir süreçte gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putin, "Değişen dünya düzeninde İran ve Rusya ilişkilerinin önemine" vurgu yaptı. "İran ile ilişkiler bizim için bir önceliktir ve çok başarılı bir şekilde gelişiyorlar" dedi.

    İran ile Rusyadan kritik görüşme

    RUSYA İLE İRAN'DAN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

    Görüşmenin ardından iki ülke arasında uzun süredir üzerinde çalışılan 'büyük işbirliği anlaşması' kamuoyuna açıklandı.

    Pezeşkiyan ise bu anlaşma için Rusya'ya gideceklerini dile getirdi. "İnşallah BRICS zirvesine de katılacağız. Orada imzalanması gereken belgeler var. Bu belgelerin imzalanması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

    İran ile Rusyadan kritik görüşme

    Gerçekleşen bir saatlik görüşmeyle ilgili Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise "Putin ile Pezeşkiyan teması çok önemli. Ülkelerimiz açısında çok önemli hayati konular ele alındı" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow