hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Hizbullah'a destek olacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Birleşmiş Milletler genel kurul toplantıları için New York'ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif CNN International'a konuştu. Zarif, İsrail Hizbullah çatışmalarıyla ilgili olarak "Savaşın kontrol altına alınması zorlaşıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International'dan Christian Amanpour'a konuşan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar için bu değerlendirmeyi yaptı.

    -          “Son 11 ayda fark ettiğiniz gibi, İsrailliler başkalarını savaşa çekmek için gerçekten çok uğraştılar. Çünkü olan şey İsrail'in yenilmezlik iddiasının veya yanılsamasının sonu oldu ve şiddeti, vahşeti, savaş suçlarını veya insanlığa karşı suçları artırarak İsrail'in yenilmezlik havasını yeniden canlandırabileceklerini ve başkalarını çatışmaya çekerek savaşı genişletebileceklerini, muhtemelen ABD'yi de işin içine katabileceklerini ve durumun dinamiklerini değiştirebileceklerini düşündüler. Bölgedeki herkes bunu anladı ve temelde insanlığın gördüğü en insanlık dışı savaş sistemi altında olan Gazze'deki insanlara destek olmaya ve İsraillilerin tuzağına düşmemeye çalıştı. Hizbullah son 11 ayda kendini tuttu, ancak şimdi bu İsrailliler benim görüşüme göre çizgiyi aşıyor ve savaşın kontrol altına alınmasının daha da zorlaşması ihtimali var ve bence uluslararası toplum İsrail'in bu son tırmanışını sonlandırmak için elinden gelen her şeyi en kısa sürede yapmalı”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İRAN HİZBULLAH'A İSRAİL İLE GENİŞ ÇAPLI BİR SAVAŞ ÇIKMASI DURUMUNDA DESTEK VERECEK Mİ?

    -        “İran, İsrail'in İran'a karşı askeri operasyonlar düzenlediğinde, başkanımızın yemin törenine katılan Hamas liderini öldüren terörist operasyonlar düzenlediğinde ve her şeyden önce gücümüzü kullandığımızda kendini tuttu. Hizbullah'ın kendini savunabileceğine inanıyoruz. Bunu yapmayarak kendini tutuyor. Hizbullah'ın kendi savunmasını üstlenmesi gerekmeden önce uluslararası toplumun devreye girmesi gerekiyor, belki de o zaman durum kontrolden çıkabilir”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow