hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Devrim Muhafızları Komutanı İsrail'e seslendi: ''Saldırırlarsa enerji altyapılarını hedef alırız''

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in İran'a yapacağı misilleme ihtimaline yönelik Tahran'dan yanıt geldi. İran Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Fedevi, İsrail'in saldırması halinde "İsrail'in doğal gaz sahaları ve rafinerileri dahil tüm enerji kaynaklarını hedef alırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İRAN'DAN İSRAİL'E GÖZDAĞI

    İranlı yetkililer art arda "İsrail'in saldırılarından korkmuyoruz" açıklaması yapıyor. Bu kez İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Fedevi meydan okudu. Fedevi, ülkesine yönelik herhangi bir saldırı durumunda, İsrail'in doğal gaz sahaları ve rafinerileri dahil tüm enerji kaynaklarını hedef alacaklarını söyledi.

    "GAZ SAHASI VE RAFİNERİLERİ VURURUZ"

    Lübnan'ın El-Meyadin televizyonuna konuşan Fedevi, İsrail'in ülkesine yönelik saldırı ihtimalini değerlendirdi. İsrail'in İran'a saldırısının Tel Aviv yönetimi için "yıkım" anlamına geleceğini savundu. Tuğgeneral Fedevi, "İşgalci rejim bir hata yaparsa, bu rejimin tüm enerji kaynaklarını, enerji santrallerini, tüm rafinerilerini ve gaz sahalarını hedef alacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce İsmail Haniye'nin topraklarında öldürülmesine, ardından da desteklediği Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne yanıt veren İran, İsrail'e füzeli saldırı düzenlemişti. İsrail'den "Nerede ne zaman istersek o zaman yanıt veririz" yanıtı gelmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow