hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran balistik füzeleri Hazar Denizi'nde

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran balistik füzelerini taşıdığından şüphelenilen Rus gemisi Hazar Denizi Limanı’nda görüldü. CNN International Port Olya 3 isimli geminin uydu görüntülerini paylaştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçtiğimiz günlerde "Rusya artık bu balistik füzelerin sevkiyatlarını aldı" açıklamasını yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Rusya artık bu balistik füzelerin sevkiyatlarını aldı ve bunları muhtemelen birkaç hafta içinde Ukrayna'da Ukraynalılara karşı kullanacak." ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçtiğimiz günlerde bu ifadeleri kullanmıştı.

    İran balistik füzelerini taşıdığından şüphelenilen Rus gemisi Hazar Denizi Limanı’nda görüldü.

    İran balistik füzeleri Hazar Denizinde

    CNN International, Port Olya 3 isimli geminin uydu görüntülerini paylaştı.

    Gemi takip verilerine göre gemi daha önce 29 Ağustos'ta İran'ın Amirabad Limanı’ndaydı. Daha sonra bir noktada transponderını kapattı.

    ABD Hazine Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı'nın "İran'dan Rusya'ya füzeleri taşımak için Port Olya-3 gemisini kullandığını" değerlendirdi.

    İran balistik füzeleri Hazar Denizinde

    Blinken, İran'da onlarca Rus askerinin Fateh-360'ı kullanmak üzere eğitildiğini belirtti. Bu eğitimlerin, Rusya'nın "cephe hattından uzaktaki hedeflere yönelik daha fazla cephanelik kullanabilmesini, İran'dan aldığı yeni füzeleri ise daha yakın menzilli hedeflere tahsis edebilmesini" sağladığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow