hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak'ın kuzeyinde Parlamento seçimi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde halk sandık başındaydı. İki yıl gecikmeli yapılan seçimlerde Neçirvan Barzani'nin partisi KDP zafer ilan etti ancak hükümeti kuracak çoğunluğu yakalayamadı. Seçime katılan Irak Türkmen Cephesi de Parlamento’da iki sandalye kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'ın kuzeyinde iki yıl gecikmeli yapılan seçimlerde sandıktan koalisyon çıktı.

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin partisi KDP sandıktan birinci çıktı. Ancak tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu sağlayamadı.

    Irakın kuzeyinde Parlamento seçimi

    Dört bölgeli seçimde KDP, Erbil ve Duhok’ta, başında Celal Talabani'nin büyük oğlu Bafil Talabani'nin bulunduğu KYB ise Süleymaniye ve Halepçe’de oyların büyük bölümünü alarak zaferlerini ilan etti.

    Türkmenler kotadan iki, Hristiyanlar ise üç sandalye kazandı. Yüz sandalyeli Parlamento’da kesinleşmeyen sonuçlara göre KDP 40, KYB ise 22 sandalye elde etti.

    Irakın kuzeyinde Parlamento seçimi

    Yeni Nesil Hareketi ise 16 sandalye kazandı. Türkmen cephesi de Parlamento’da iki sandalye kazandı.

    Stratejik önemi açısından Ankara’nın yakın takibinde olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde oy sayım işlemi büyük oranda tamamlandı.

    Bölge genelinde Parlamento seçimlerine katılımın oranı yüzde 72 oldu. Seçime yüzde 78’le katılım sağlayan Duhok’ta ise en yüksek katılım gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irakın kuzeyinde Parlamento seçimi

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu’nda 5’i Türkmenler, Hristiyanlar ve Ermenilere ayrılan kota olmak üzere 100 sandalye bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow