hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak Başbakanı Sudani'den ABD'ye Irak'tan çekilin mesajı!

    Irak Başbakanı Muhammed Sudani, Irak'ta DEAŞ ile mücadele için kurulan ve başını ABD’nin çektiği koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilmesini istedi Sudani, "Uluslararası koalisyon misyonunun sona ermesi Irak’ın güvenliği ve istikrarı açısından bir zorunluluktur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Başbakanı Muhammed Sudani, “Koalisyon güçlerinin varlığının nedeni DEAŞ ile mücadeleydi. Bugün Irak'taki tüm uzmanların ve dostlarının ifadesine göre güvenlik durumu DEAŞ'ın Irak devletine yönelik bir tehdit oluşturmadığını gösteriyor” sözleri ardından başını ABD’nin çektiği DEAŞ ile mücadele koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilmesi gerektiğini konusu ile ilgili “Uluslararası koalisyon misyonunun sona ermesi Irak’ın güvenliği ve istikrarı açısından bir zorunluluktur. Irak ile uluslararası koalisyon ülkeleri arasında yapıcı ikili ilişkilerin sürdürülmesi de gerekiyor” sözlerini kullandı.

    4 Ocak’ta ABD’nin Bağdat’ın merkezine düzenlediği hava saldırısından bu yana, Amerikalıların Irak ve Suriye’deki güçlerine yönelik saldırılara katılmakla suçladığı ama aynı zamanda resmi olarak Irak ordusunun kontrolü altındaki silahlı gruplardan oluşan bir koalisyonun da parçası olan bir milis komutanı öldürülmüştü.

    Sudani, “Bugün Irak güvenlik karargâhına yönelik yankı ve saldırıların ardından, uluslararası danışmanların misyonunun sona ermesine yönelik bir takvimin düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varmak için bu diyaloğu derhal başlatma hakkına sahibiz” sözlerini kullandı.

    Muhammed Sudani, bunun Irak halkının talebi olduğunu “Bugün bölgedeki tüm ülkeler, terörle mücadelede güvenlik ilişkileri, ortak çabalar, eylem ve iş birlikleri yoluyla uluslararası koalisyon ülkeleriyle bağlantılıdır. Irak gibi egemen bir devletin bu aşamaya gelmesi doğaldır. Bu konunun dostlarımız tarafından anlaşılması gerekmektedir. Bu açıkça tanımlanmış resmi bir ulusal halk talebidir” sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow