hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'den Kıbrıs'a Lübnan takviyesi: 700 ASKER!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiltere, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırması üzerine, vatandaşlarına bölgeden ayrılmaları çağrısında bulundu ve tahliye operasyonlarına destek amacıyla Kıbrıs'taki üslerine asker sevkiyatına başladı. İngiltere Başbakanı konuşmasında Gazze'deki "rehineler" yerine "sosisler" diyerek gaf yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İNGİLTERE BAŞBAKAN'INDAN "REHİNE" GAFI

    İngiltere Başbakanı Keir Starmer, partisinin geleneksel kongresine hitabında Gazze'deki rehineler için "sosisler" ifadesini kullandı, ancak hemen ifadesini "rehineler" olarak düzeltti;

    Starmer, ''Tekrar ediyorum - tüm taraflar uçurumun kenarından geri çekilsin. Tekrar ediyorum, Gazze'de derhal ateşkes, "sosislerin" iadesi... rehinelerin... Ve iki devletli çözüme, tanınan bir Filistin devleti ile güvenli ve emniyetli bir İsrail'e yeniden bağlılık çağrısında bulunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

    İNGİLTERE’DEN KIBRIS’A LÜBNAN TAKVİYESİ

    Diğer yandan, İngiltere'nin gündeminde Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının tahliyesi var. İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail ve Hizbullah arasındaki tırmanan çatışmaların bölgeyi büyük bir çöküşe sürüklediğini belirterek, Kıbrıs'taki İngiliz üsleri ve askerlerinin Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının tahliyesine yardımcı olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Başbakanı, İngiliz vatandaşlarının Lübnan'dan acilen ayrılmaları gerektiğini belirterek, "Artık Lübnan'ı terk etme vakti" dedi. İngiltere'den Kıbrıs’a ilk etapta 700 askerin gönderildiği, üslerdeki savaş uçakları ve nakliye helikopterlerinin yanı sıra bölgede 2 İngiliz savaş gemisinin de bulunduğu kaydedildi.

    İngiltere Savunma Bakanı John Healey de sahadaki durumun giderek zorlaştığına dikkat çekerek, "Mesajımız çok açık, Lübnan’daki İngiliz vatandaşları hemen bölgeden ayrılmalı" dedi. İngiltere'nin Kıbrıs'ta Ağrotur Hava Üssü ve Dikelya Deniz Üssü bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow