İngiltere nükleer enerjiye yöneliyor
Rusya'nın Ukrayna'da açtığı savaş sonucu birçok ülke Rusya’ya yaptırım uyguladı. Avrupa Rus gazına bağımlılığı azaltmaya yönelik yeni hamleler yapıyor. Onlardan biri de İngiltere. Ada ülkesi yeni nükleer santraller inşa etmeye hazırlanıyor.
Rusya'nın Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle ülkeler enerji yatırımlarına verdikleri önemi arttırdı. İngiltere nükleer yatırıma ağırlık verme kararı aldı. İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiliz basınına konuştu. Sunday Telegraph gazetesine açıklamalarda bulunan Kwarteng, 2050'ye kadar 7 yeni nükleer santral kurabileceklerini açıkladı.
İngiliz bakan açık deniz rüzgarına ve nükleere yatırım yapacakları söyledi. Elektrik üretim kapasitelerinin bu yöntemle artacağını vurguladı. İngiltere savaş nedeniyle yaşanan enerji krizinde, diğer ülkelere kıyasla daha şanslı olsa da tedbirden yana.
İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng, "Putin'in yaptıkları göz önüne alındığında, Rus hidrokarbonlarına bağımlı olduğumuz bir dünyada yaşamak istemiyoruz." açıklamasında bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır
Dünyanın en iyi yumurtalı yemekleri belirlendi: Türkiye'den bu 4 lezzet listede!