hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Husiler ABD gemilerini mi vurdu? '2 askeri operasyon' iddiası!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yemen'de İran destekli Husiler, mazlum Filistin halkına destek olmak ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek için Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde 2 "Askeri operasyon" düzenlediklerini iddia ettiler. Husi Askeri Sözcüsü bir ABD uçak gemisini vurduklarını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD UÇAK GEMİSİNİ VURDUK" İDDİASI

    Husi Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ''Silahlı kuvvetlerimizin, Kızıldeniz'in Kuzeyindeki ABD uçak gemisine çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile düzenlediği operasyon başarıyla amacına ulaşmıştır.'' dedi.

    Hamas'a destek vermek için Kızıldeniz'de ticari gemilere saldırılar düzenleyerek deniz trafiğini aksatan Husiler bu kez ABD'nin bir uçak gemisini vurduklarını iddia etti. Sözcü, diğer operasyonda ise ABD uçak gemisinin balistik ve seyir füzeleriyle hedef alındığını dile getirdi.

    Husiler ABD gemilerini mi vurdu 2 askeri operasyon iddiası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YEMENLİ HUSİLER ABD GEMİSİNİ VURDUK AÇIKLAMASI YAPTI

    Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde 2 "Askeri operasyon" düzenlediklerini iddia etti. Seri, operasyonlardan birinin Umman Denizi'ndeki bir gemiye yönelik olduğunu öne sürdü.

    Sözcü, operasyonların mazlum Filistin halkına destek olmak ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek için gerçekleştirildiğini söyledi;

    ''Silahlı kuvvetlerimiz, Umman Denizi'ndeki gemiye yönelik çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon düzenlemiş, operasyon geminin doğrudan vurulmasına yol açmıştır. Gemi, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındı.'' ifadelerini kullandı.

    ASKERİ OPERASYONLARA DEVAM EDECEKLERİNİ KAYDETTİ

    Gazze'deki savaş son bulana ve abluka kalkıncaya kadar "Askeri operasyonlara" devam edeceklerini kaydeden Seri, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde düşman yabancı savaş gemilerini hedef almaktan da çekinmeyeceklerini sözlerine ekledi.

    Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow