hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayati yaraları olmayanlar on gün beklemek zorunda!

    İsrail, 7 Ekim'den beri saldırılar düzenlediği Gazze’nin hastanelerini de hedef almaya devam ediyor. Gazze Ulusal Arap Hastanesi'nde çalışan sınır tanımayan doktorlar cerrahı, hastanelerdeki durumun giderek kötüleştiğini söyledi. Yaralılar arasında fosfor bombası yanığı olanların da var olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze saldırılarına başlamasının üzerinden bir ay geçti. Saldırıların süresi uzadıkça Gazze hastanelerinin durumu da kötüye gidiyor.

    Hastanelerdeki en büyük sorunun ameliyathane kapasitesindeki yetersizlik olduğunu belirten gönüllü bir cerrah, bu yüzden hastaların yaralarının iltihap kaptığını söyledi ve "Hayati yaralanmaları olmayanlar, ameliyathanelerde yeterli alan olmadığı için yaralanmadan bir hafta veya 10 gün sonrasına kadar ameliyathaneye gidemiyorlar” ifadelerini kullandı.

    Saldırı altındaki Gazze’de çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar Cerrahı, fosfor bombası yanığı olan yaralıları tedavi ettiğini de dile getirdi ve "16 hastane hedef alındı ve son birkaç günde İsrailliler, hastaneleri insanların kullanamayacağı kadar tehlikeli hale getirmek için hastane girişlerini hedef alan yeni bir politika benimsedi ve ilk olarak Şifa Hastanesi'ne ateş açtılar ve dün de Al-Nasser Çocuk Hastanesine ateş açtılar. 2009 savaşı sırasında Gazze'de çalışırken fosfor bombası yanıkları gördüm ve karakteristik yanma şeklini biliyor ve tanıyorum. Şifa Hastanesi'nde bazı vakaları tedavi ettik, bunlardan biri 13 yaşında bir erkek çocuğuydu ve karakteristik fosfor bombası yanıkları vardı. Bu yanıklar vücudun dokularına derinlemesine nüfuz ediyor. Çünkü bu kimyasal bir yanık, termal bir yanık değil. Bu yanıklar çok farklı, karakteristik bir yaralanma şekline sahipler" sözlerini kullandı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow