hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Harris'ten Trump'a mezarlık tepkisi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'dan çekilirken hayatını kaybeden askerlerin bulunduğu mezarlığı ziyaret etti ancak buradan görüntü de alarak paylaştı. Kamala Harris ise Trump'ı bu hareketi nedeni ile eleştirdi. "Kahramanlarımızın yattığı yer siyaset yapılacak yer değildir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de 5 Kasım 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürüyor. Adaylar ise resmen hazır. ABD'nin 45. Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump ile Başkan Joe Biden'ın Yardımcısı Kamala Harris karşı karşıya gelecek. İki rakip aday seçimler yaklaştıkça iyice birbirine yüklenmeye başladı.

    Harristen Trumpa mezarlık tepkisi

    Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, Trump'ı ABD'nin 2021'de Afganistan'dan çekilmesi sırasında öldürülen 13 askerin anısına düzenlenen çelenk bırakma törenine katıldığında fotoğraf çekilip görüntüleri kampanyasında kullanmakla suçladı. Harris, Trump'a "Bu hafta bildirildiği üzere Donald Trump'ın ekibi orada bir video çekmeyi tercih etti ve bu da mezarlık personeliyle tartışmaya yol açtı. Açık konuşayım: eski Başkan kutsal topraklara saygısızlık etti, bunu da siyasi bir çıkar uğruna yaptı." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harristen Trumpa mezarlık tepkisi

    Donald Trump da Harris'e cevap verdi. Afganistan'dan çekilirken hayatını kaybeden ABD askerlerinin ailesinin kendisiyle fotoğraf çekilmek istediğini söyledi. "Benim reklama ihtiyacım yok" dedi.

    Harristen Trumpa mezarlık tepkisi

    “Biz oradaydık ve dua ettiler. Farklı farklı mezarlıklar. Ve bana oğlumun mezar taşı ile fotoğraf çekilebilir miyiz dediler. Mezar taşlarını bilirsiniz. Güzel mermerler, güzel oyulmuş ve üstüne isim yazılmış mermerler. Ben de elbette çekilebiliriz dedim. Reklama ihtiyacım olmadığı için bunu yapmıyordum. Zaten çok fazla tanıtım alıyorum.”

    Arlington Ulusal Mezarlığı’nın 60. Bölümünde siyasi faaliyetlerde kullanılmak üzere fotoğraf çekimine izin verilmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow