hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Harris ve Trump son kozlarını oynuyor! ‘SAĞLIK RAPORUNU GÖSTERSİN!’

    KAYNAKCNN TÜRK

    5 Kasım’da yapılacak Amerikan başkanlık seçimlerini kimin kazanacağı büyük merak konusuyken adaylar birbirlerine yönelik hamlelerini artırdı. Cumhuriyetçi Aday Donald Trump sınır güvenliğini sağlamak için 10 bin sınır devriyesini işe alma sözü verdi. Rakibi Kamala Harris ise, Trump’ın yaşına ve sağlık durumuna vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Günler sonra yapılacak seçimler için başkan adayları mitinglerini sürdürüyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump Arizona'da, Kamala Harris ise Kuzey Carolina mitingini yaptı.

    Trump, en çok üzerine gittiği konu sınır güvenliğiyle ilgili yeni bir vaatte bulundu. Göreve gelince 10 bin sınır devriyesini daha işe alacağını söyledi.

    -          “10 bin sınır devriyesi hedefine ulaşmak için elimizdeki devriyeleri korumamız gerek. Onlara çok ihtiyacımız var. Seçildikten sonra derhal Kongre’den bütün devriyelere %10 zam yapmalarını isteyeceğim, epeydir zam almıyorlardı. Her birine 10 bin dolarlık işe devam ve işe giriş bonusu planlıyoruz. Devam etmelerini istiyoruz”

    Rakibi Kamala Harris'i sınırları korumamakla suçladı, Ulusal Sınır Devriyesi Konseyi Başkanı Paul Perez de demokrat adayı hedef aldı.

    -          “Sınır çarı Harris’in bu seçimi kazanmasına izin verirsek; bu harika ülkenin her şehri, her topluluğu cehenneme dönüşecek. Sorgulanmayan, incelenmeyen milyonlarca kişiyi ülkeye aldı. Bu insanlar sürekli tecavüz, hırsızlık ve var olan bütün suç vakalarına karışıyor. Ülkemizi felakete sürüklemeye devam edecekler”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamala Harris ise 78 yaşındaki Trump’ın sağlığını gündemde tutmaya devam ediyor. Harris, sağlık bilgilerini yayınlamayı reddetmesi nedeniyle Trump’ı sert bir şekilde eleştirdi.

    -          “Akla bir soru geliyor, acaba Amerika’yı yönetmek için çok zayıf ve dengesiz olduğunu insanların görmesinden mi korkuyorlar?”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow