hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Harris-Trump arasında mikrofon krizi | VİDEO HABER

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD’de başkan adayları arasında 10 Eylül’de yapılması planlanan münazarayla ilgili mikrofon krizi çıktı. Demokratlar, sahnede konuşmayan adayın da mikrofonunun açık kalmasını istedi, Cumhuriyetçiler reddetti. Demokrat aday Kamala Harris’in ekibine göre, Donald Trump mikrofon açıkken ne söyleyeceğini tartamayacağını bildiğinden çekiniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demokratların yeni adayı Kamala Harris, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ancak münazara öncesi iki parti arasında mikrofon krizi yaşanıyor.

    Demokratlar, Joe Biden- Donald Trump münazarasının aksine bir aday konuşurken diğerinin mikrofonunun da açık kalmasını istiyor. Trump bu görüşte ancak Cumhuriyetçiler 'mikrofon kapalı olsun' diyor.

    CNN International'ın analizine göre, Cumhuriyetçiler kendi adayları Donald Trump'ın kendisini sabote etmesinden korkuyor. Harris ise Trump’ın kendisine yönelik kadın düşmanı ve ırkçı sözlerini mikrofon açıkken ağzından kaçırmasını umuyor.

    Münazaranın 10 Eylül’de ABD merkezli ABC News kanalında yapılması planlanıyor. Cumhuriyetçi aday bu seçime de karşı çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow