hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas Sözcüsü Hamdan: “Gazze'de direniş sürecek”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas Sözcüsü Usame Hamdan "Gazze'nin yenilmekte olduğu" iddialarına yanıt verdi. Hamas'ın devam etme gücüne sahip olduğunu söyledi. Batı Şeria'yla Gazze'nin ayrılamayacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üst düzey Hamas yetkilisi Usame Hamdan, Filistin'e ilişkin soruları yanıtladı. "Devam edebilecek gücümüz var" dedi. Saldırıların, Hamas'ın da kabiliyetlerini artırdığını iddia etti.

    Hamas Sözcüsü Hamdan: “Gazzede direniş sürecek”

    “İsrail'in yeteneklerinin bile sınırları var ve Siyonist varlığa karşı direniş eylemi geliştirme olasılığı bir fantezi değil, ciddi ve gerçek bir olasılık. Direnişin devam etme kabiliyeti yüksek, ancak bugünkü kabiliyetinin ilk günkü gibi olduğunu söylemek mantıklı değil çünkü bir yıllık savaşı sürdürdük. Bu savaşta sizi ilk günden farklı kılan fedakarlıklar var. Şehitler vardı ve askeri düzeyde fedakarlıklar vardı, ancak bunun karşılığında bir deneyim birikimi ve yeni nesillerin direnişe katılması vardı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamdan ayrıca ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe tepki gösterdi. “Amerikan yönetimi İsrail tarafına yeterli veya uygun bir baskı uygulamıyor, daha ziyade İsrail tarafının herhangi bir taahhütten kaçmasını haklı çıkarmaya çalışıyor.”

    Hamas Sözcüsü Hamdan: “Gazzede direniş sürecek”

    Batı Şeria ve Gazze'yi ayırma çabalarına ise son vermek için Filistin yönetimiyle anlaştıklarını ifade etti.

    “Savaştan sonraki gün Filistin günüdür. Pekin'e gittik ve Filistinliler olarak müzakere ettik. Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin işlerini yöneten bir ulusal uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaştık çünkü İsrail'in Batı Şeria'yı Gazze'den ayırmaya yönelik bir girişimi de var ki bunu istemiyoruz ve üzerinde anlaşmıyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow