hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas saldırısı nasıl durdurulamadı?

    Hamas'ın sürgündeki liderliğinin üyesi Ali Barakeh, İsrail'deki saldırının istihbarat teşkilatı MOSSAD tarafından nasıl önlenemediğine dair konuştu. Barakeh, saldırıdan sadece Hamas'ın az sayıda komutanının haberdar olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İSRAİL SALDIRISINI SADECE BELLİ KİŞİLER BİLİYORDU"

    Hamas'ın cumartesi günü İsrail'e yönelik yaptığı "Aksa Tufanı" saldırısını ülkenin istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın nasıl önleyemediğine dair tartışmalar sürüyor. Hamas'ın sürgündeki liderliğinin üyesi Ali Barakeh, konuya dair açıklama yaptı. İsrail'e Lübnan'dan sızıldığına dair iddiaları yanıtladı. "Başlangıç saatini yalnızca belirli kişiler biliyordu. Düşmanın tatil yapmakla meşgul olduğu bir vakti seçtik. Hamas'ın merkez komutanlarından hiçbiri geçtiğimiz pazartesi Beyrut'ta değildi. Hiçbir merkez komutanı ya da siyasi büro operasyondan önce burada değildi" dedi.

    "MÜTTEFİKLERİMİZ ELLERİ BAĞLI BEKLEMEZ"

    Daha önce Hamas'ın Lübnan temsilciliğini yapan Barakeh, Gazze'yi yok etmeye yönelik bir girişimde İran ve Lübnan Hizbullahı'nın da savaşa dahil olacağı öne sürdü:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Müttefiklerimiz eğer Gazze yok etme savaşına maruz kalırsa savaşa katılmaya hazır. Onlar elleri bağlı şekilde oturmayacaklar. Eğer ABD silahları gibi geleneksel olmayan silahları kullanırlarsa, İsrail hükümeti cehennemin kapılarını açacaklarını biliyorlar."

    Gazze ağır bombardıman altında olsa da Hamas'ın İsrail ile uzun bir savaşa hazır olduğunu söyledi. "Filistinliler sabırlı olacak. Aylarca dayanabilecek kaynağımız var. 2014'teki savaşta 51 gün dayandık ve aylarca dayanmaya hazırız. Ama Netanyahu sabırlı olabilecek mi? Tel Aviv'deki insanlar sığınaklarda sabırlı olabilecek mi?" diye sordu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow