hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas görüntüleri paylaştı! Göz önünde hazırlandılar

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Günlerdir Hamas-İsrail çatışmalarının tartışılmasındaki başlıca gündemlerden biri ‘Militanlar İsrail sınırlarına nasıl sızdı?’ sorusu oldu. Hamas’ın yayınladığı yeni görüntülerde, operasyonun seneler öncesinden gözler önünde planlandığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas militanları, 7 Ekim sabahı başlattıkları Aksa Tufanı Operasyonu ile İsrail’in Gazze sınırındaki şehirlerinde ortaya çıktı. 

    Hamas görüntüleri paylaştı Göz önünde hazırlandılar

    Hamas’ın sosyal medya hesabından, militanların yaptıkları sınır kapılarını patlattıkları, kamyonetlerle ilerledikleri ve kasabaları ele geçirme tatbikatlarının görüntüleri paylaşıldı.

    GÖZ ÖNÜNDE HAZIRLANDI

    Hamas, bir sene boyunca İsrail’in gözü önünde hazırlıkta bulundu.

    Hamas görüntüleri paylaştı Göz önünde hazırlandılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas’ın üst düzey yetkilisi, 2014'ten bu yana bir diğer farkın da güçlenmeleri ve uzun sürecek bir savaşa hazırlıklı olmaları olduğunu söyledi ve “2014'ten beri 9 yıl oldu. Teslim olmadık ve her taraftan kuşatıldık. Netanyahu direnişin sona ermesini ya da Gazze’yi ele geçirmeyi başaramadı. Bugün, Hamas 2014'te olduğundan kat kat daha güçlü. Bu savaşa iyi hazırlandık ve uzun sürecek bir savaş da dahil olmak üzere tüm senaryolara hazırız” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow