hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HAFTALAR SONRA ORTAYA ÇIKTI! Kaani cenaze töreninde | VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Haftalardır kameralar karşısında görünmeyen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ortaya çıktı. Kaani, Beyrut'ta İsrail saldırısında öldürülen Kudüs Gücü Komutan Yardımcısının cenazesini karşılama töreninde görüntülendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI KAANİ İRAN'DA GÖRÜNTÜLENDİ

    Eliyle yüzünü kapattı. Gözyaşlarını tutamadı. Hakkında birçok spekülasyon çıkan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani haftalar sonra ortaya çıktı. İsmail Kaani, İran’ın Mehrabad Havaalanı'nda görüntülendi. Kaani, burada Beyrut'ta İsrail saldırısında öldürülen Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın cenazesinin karşılama törenine katıldı.

    HAFTALAR SONRA ORTAYA ÇIKTI Kaani cenaze töreninde | VİDEO

    İsmail Kaani'nin, Hizbullah lideri Nasrallah'ın yerine geçtiği söylenen Haşim Seyfettin'in bulunduğu binanın vurulduğu gün Beyrut'ta olduğu söylenmiş, hatta devamındaki günlerde kendisinden haber alınamadığı belirtilmişti. İddialara göre Haşim Seyfettin, 3 Ekim Perşembe günü Hizbullah Şura Konseyi toplantısına Kaani'yi davet etmiş, ancak Kaani özür dileyerek toplantıya katılmamıştı. O akşam Seyfettin ve Hizbullah'ın diğer liderlerinin de bulunduğu bina vurulmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAANİ BEYRUT'TA ÖLDÜRÜLEN NİLFURUŞAN'IN CENAZESİNDE

    Ardından Kaani'nin İran'a döndüğü, ancak dini lider Ali Hamaney'in ekibi tarafından sorguya alındığı öne sürülmüştü. Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Abbas Nilfuruşan, Hizbullah lideri Nasrallah ile birlikte, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut’un Dahiye Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

    HAFTALAR SONRA ORTAYA ÇIKTI Kaani cenaze töreninde | VİDEO

    Nilfuruşan'ın cenazesi Mehrabad’tan Tahran'a getirildi. İsmail Kaani, Tahran'daki törende de bu kez üniformasıyla görüntülendi. İranlı komutanın naaşı önce Beyrut'tan Irak'ın Şiiler için kutsal şehri Kerbela'ya götürüldü. Nilfuruşan için Kerbela'da cenaze namazı kılındı. Ardından yine Şiiler için kutsal olan Necef şehrinde de tören düzenlendi ve naaşı Tahran'a götürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow