Hacılar 3. farzı gerçekleştirmek için Arafat’ta
İslam’ın 5 şartından hac görevini yerine getirmek isteyenler, kutsal topraklarda buluştu. CNN TÜRK hac yolculuğunda hacı adaylarını yalnız bırakmadı. CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner, hac yolculuğunun önemli durağı Arafat'ı, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata ile gezdi.
Müslümanlar kutsal topraklarında, yılın en önemli ibadeti hac için toplandı. Arafat Tepesi’nde toplanan 3 milyon hacı adayı, Hz. Adem ve Hz. Havva'nın yeryüzüne inmesinin ardından affedilişini anıyor.
Hacı adayları arefe günü yapılacak vakfenin ardından görevlerini tamamlamaya bir adım daha yaklaşacak. Heyecanlı hacılar, daha arefe olmadan Arafat'ı görmek için alanda toplandı.
Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata Arafat’la ilgili, “Burası Arafat, peygamber efendimizin mübarek ifadeleriyle ‘hac Arafat’tır’ dediği mevkideyiz. Tarihi kayıtlara göre cennetten kovulduktan sonra, ayrıldıktan sonra Hz. Adem ve Hz. Havva annemizin yüce Allah’a yalvarıp yakardığı, af dilediği ve afları kabul olduktan sonra dünyada buluştukları mevkideyiz. Burası hac nedeniyle Arabistan’a gelen kardeşlerimizin 8. günü arefe gününden bir gün öncesi, akşamından itibaren burada konaklanacak ve arefe günü vakfe yapılacak bir mekandayız” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik