hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gerginliği tırmanıyor... X platformu tüm Avrupa'da yasaklanabilir!

    KAYNAKAFP

    ABD'li milyarder Elon Musk ile Avrupa Birliği arasındaki gerginlik tırmanıyor. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Sandro Gozi, Musk'ın AB yasalarına uymaması halinde X platformunun Avrupa'da tamamen yasaklanabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "MUSK, AB YASALARINA UYMAZSA X AVRUPA'DA YASAKLANIR"

    Avrupa ile ABD'li milyarder Elon Musk arasındaki kriz büyüyor. Bu gerilim, Avrupa genelinde Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in tamamen yasaklanmasına sebep olabilir. İtalyan gazetesi La Repubblica, X'in kapanabileceği bilgisini paylaştı. Haberde, Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Renew Grubu'nun Başkanlık Üyesi olan Avrupa Demokrat Partisi Genel Sekreteri Sandro Gozi'nin açıklamaları kullanıldı. Gozi, "Elon Musk, AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'na uymazsa, AB Komisyonu kıta operatörlerinden X'i engellemelerini isteyecek" ifadelerine yer verildi.

    Gozi, en uç ihtimalle komisyonun platformun Avrupa Birliği topraklarında tamamen yasaklanmasını talep edeceğini de ileri sürdü. Söz konusu açıklama, Musk ve AB arasında son haftalarda artarak devam eden gergin bir dönemde gerçekleşti. Gerginliğin önemli bir noktası, Musk'ın geçtiğimiz hafta Donald Trump ile röportaj yapıp X'te yayınlamasıyla patlak vermişti. Bu röportaj, AB'den tepki çekmiş ve AB'nin iç pazardan sorumlu komisyon üyesi Thierry Breton, Musk'a DSA kapsamındaki yasal yükümlülüklere uyma çağrısında bulunmuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow