Gazze'yi savunan sunucuya ekran yasağı
Amerikan MSNBC televizyon kanalında İsrailli hükümet yetkilisine Gazze'deki çocuk ölümlerini soran televizyoncunun programı kaldırıldı. Karar büyük tepki çekti.
Canlı yayında yapılan bir tartışma, ABD merkezli çok izlenen televizyon MSNBC'de deneyimli sunucu Mehdi Hasan'ın programının yayından kalkmasına neden oldu.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, Hasan'ın programına katıldı. Röportajın ardından MSNBC, bir açıklama yaparak "yayın akışında bir değişiklik olduğundan Hasan'ın programının kaldırılacağını" kaydetti.
Programın kaldırılmasına tepkiler yükseldi.
Programda şu tartışma yaşanmıştı;
Mehdi Hasan: Haklısınız ama çocuklar da var görüyoruz.
Mark Regev: Çünkü Hamas görmenizi istiyor.
Mehdi Hasan: Çünkü ölüyorlar... Ama hükümetiniz çocukları öldürüyor, doğru mu? Bunu kabul ediyorsun.
Mark Regev: Hayır etmiyorum, bunun olup olmadığını bilmiyorsun.
Mehdi Hasan: Tamam Mark, katılıyorum söylediğine Hamas'ın söylediği her şeye inanmamalıyız ama sizin hükümetinizin söylediklerine neden inanalım ki? Ordu sözcünüz, Arapça bir metinde Şifa Hastanesi’nin altında her teröristin isminin yazdığı bir karargah olduğunu söylemişti ama bu yalandı.
ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna, "insan hakları savunuculuğu yapan Hasan'ın programını iptal etmesi kanal için kötü bir imaj." ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki