hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'nin kuzeyinde ilhak girişimi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde katliamlarına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda kuzeydeki Cebaliye bölgesine kara operasyonu başlatan İsrail, sivilleri bölgeden zorla tahliye ediyor. Binlerce sivil silahların gölgesinde bir kez daha yerlerinden ediliyor. İsrailli ırkçı Bakan Ben Gvir de "Gazze'nin kuzeyine, evimize geri döneceğiz ve göçü teşvik edeceğiz" ifadeleriyle işgal gerçeğini açık açık dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harabeye dönmüş evlerinin arasında, kendilerine dönmüş namluların önünde çaresizce korkuyla ellerini kaldırmış siviller.

    Sıraya girmişler. Artık mecal kalmamış kollarında zorla taşıdıkları birkaç parça eşyaları.

    İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki sivilleri bir kez daha zorla yerlerinden ediyor.

    Gazzenin kuzeyinde ilhak girişimi

    Burası Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in geçtiğimiz günlerde 4’üncü kez kara operasyonu başlattığı Cebaliye. Yani İsrail'in "terk et ya da öl" stratejisinin son merkezi.

    İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyini sivillerden boşaltarak askeri yasaklı bölge ilan etmeye hazırlanıyor. Gazze'nin kuzeyini Filistinlilerden koparmak için. Öyle ki İsrail'in ırkçı Bakanı Itamar Ben Gvir bunu açık açık rahatlıkla dillendiriyor artık. Hatta Gazze'deki yerleşim yerlerinin isimlerini İbranice telaffuz etmeye başlayarak. “Gush Katif'e geri dönebilir, Kfar Darom'u yeniden inşa edebilir, Netzarim ve Etzmona'yı yeniden kurabilir ve eve geri dönebiliriz. Başka bir şey de yapabiliriz: göçü teşvik etmek, göçü teşvik etmek, göçü teşvik etmek.”

    Gazze'de insanlık her gün bir önceki günden daha barbarca ölürken, yüzbinler kendi topraklarında oradan oraya savrulurken, ırkçı İsrailliler Gazze sınırında "Gazze'ye yerleşmek" isimli etkinlik düzenliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzenin kuzeyinde ilhak girişimi

    “Açıkça söylemek gerekirse, en etik ve doğru çözüm, zorla değil, Gazze'deki Filistinlilere bir fırsat sunmaktır: başka ülkelere gidin, çünkü bu topraklar bizimdir.”

    Etkinliğe katılan ırkçı İsrailliler, Gazze'yi işgal planını açık açık ifade ettiler...

    “Bence tek çözüm 1948'de yaptığımız şey olurdu, yani temelde Gazze'nin kuzey kısmını İsrail sınırının bir parçası haline getirmek.”

    “Gazze'ye geri dönmeli ve yeniden yerleşmeliyiz. Ayrılma halkımızı yerinden etti ve bunun barış ve güvenlik getireceğine inandık, ancak tam tersi oldu.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow