hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze’nin içinden sıcak çatışma görüntüleri

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İsrail, Gazze’nin güneyine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Güneyin güvenli olduğunu söyleyerek yerinden edilen Gazzelileri Han Yunus'ta hedef aldı. Hamas, 19 İsrail askeri aracının imha edildiğini açıkladı. BM ise Gazze’deki yardım faaliyetlerinin kısıtlandığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ateşkes sona erdi, İsrail savaşın başından beri güvenli dediği güneye saldırılarını yoğunlaştırdı.

    Hamas'ın liderlerinden Yahya Sinvar'ın olduğu iddia edilen Han Yunus hedef alındı. Bombardımanın ardından yerle bir olan binalarda yangın çıktı. Gazzeli itfaiyeciler alevlere müdahalede bulundu. Yaralılar kapasitesinin çok üstünde çalışan hastanelere yönlendirildi.

    Hamas'ın silahlı kanadı kassam tugayları ise Gazze Şeridi'nde toplam 19 İsrail askeri aracını imha ettiğini açıkladı.

    Özellikle ateşkesin ardından saldırıların yoğunlaştığı Han Yunus'ta süren çatışmalarda, bir İsrail askeri personel aracı kullanılamaz hale geldi. 3 aracın ise patlama sonucu yandığı belirtildi.

    Gazze'de insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail, şeridi yaşanmaz hale getirmek için elinden geleni yapıyor.

    Birleşmiş Milletler'in Filistinli mültecilere yardım ajansının Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki görevini yerine getirmesinin kısıtlandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lazzarini, açıklamasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 130'dan fazla çalışanın aileleriyle birlikte hayatını kaybettiğini söyledi. Personelinin yüzde 70'inin ise yerinden edildiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow