Gazzeli kadınların isteği sıradan bir "Kadınlar Günü"
5 aydır devam eden İsrail saldırılarının en büyük mağdurlar çocuklar ve kadınlar. Tüm dünya genelinde kutlanan Kadınlar Günü, Gazze Şeridi'ndeki kadınlar için özel bir gün değil çünkü onlar bugün de saldırı sesleri altında, aç ve susuz bir şekilde ölmemeyi diliyor.
"Gazze'de Kadınlar Günü'nde, bombalamaların dehşetiyle karşı karşıya kalırken, çadırlarda zorlu koşullara katlanırken, aşırı hava şartlarından muzdaripken, kutlamaya yer bırakılmayan zor bir süreçten geçiyoruz."
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Gazzeli kadınlar için maalesef diğer günlerden farklı değil. Bugün de duydukları tek şey bomba sesleri ve istedikleri tek şey bir parça ekmek ya da su.
Defalarca yerinden edilen, ailesini, evlatlarını ve evini kaybeden Gazzeli kadınlar bugün de aynı zorlu şartlarla mücadele etmek zorunda.
"Dünya çapında kadınlar, Kadınlar Günü’nü heyecanla bekliyor ve kutluyor, oysa Gazzeli kadınlar çadırlarda yaşıyor, haklarından mahrum kalıyor ve bugünü kutlayamıyor."
Kadın olmanın zorluğunu en ağır şekilde hisseden Gazzeli kadınların hayali ise bir gün bu saldırıların bitmesi ve dünyada diğer kadınlar gibi bugünü sıradan bir şekilde kutlayabilmek.
"Burada yerinden edildik, evlerimizi, şehit çocuklarımızı kaybettik. Ailemizin her ferdi aynı kaderi yaşadı. Umudum bir gün memleketimizde Kadınlar Günü'nü olağan şartlarda kutlamak."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik