hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazzeli doktorun isyanı

    İsrail ordusunun Gazze’nin elektriğini kestiği günden beri, bölgede yaşayanlar hayat mücadelesi veriyor. Gazze Şifa Hastanesinde kadın doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Fadia Mahlis, yenidoğan yoğun bakım bölümünde cihaza bağlı bebeklerin hayatı için çağrıda bulundu. Mahlis "Akaryakıta ihtiyacımız var, nolur bu savaşı durdurun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in ablukası altındaki Gazze’de günlerdir elektrik ve su kesintisi yaşanıyor. Bölgedekilerin yaşam mücadelesi devam ederken, Gazze Şifa Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı Fadia Mahlis ise yenidoğan bebekler için çağrı yaptı.

    Mahlis, “Yenidoğan yoğun bakımdayız. Bildiğiniz gibi akaryakıt bitiği için bu bölümde şimdi tüm bu cihazlar güneş enerjisiyle çalışıyor. Şimdi 40 hasta var, 40 bebek var hayatları tehlikede. Dün akşam tüm ailesine saldırıldı ve evleri yıkıldı. Bu bebek kurtuldu ve tüm ailesi şehit oldu. Onun sahibi yok. Bir sürü çocuk sahibi olmayan bebekler, onlar yetim oldular” ifadelerini kullandı.

    Hastanenin yoğun bakım ünitesindeki cihaza bağlı 40 bebeğin cihazları güneş levhalarına bağlı olarak çalışıyor. Cihazların çalışabilmesi için gerekli olan ise akaryakıt desteği.

    Fadia Mahlis, “Çok kritik bir durumdayız. Yani gerçekten enerji durursa, eğer güneş çıkmazsa bu bebekler ölecekler. Gerçekten vahim bir durumdayız. Ne olur akaryakıt sokun artık. Nolur bu savaşı durdurun. Nolur bize merhametle bakın” sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan bazı bebeklerin ailelerinden de haber alınamıyor.

    Mahlis, “Mesela bu bebek çok iyi durumda. Evine gitmesi lazım. Ama maalesef çoğu bebeğin aileleri yok. Bilmiyoruz aileleri kaçmış mı ya da ölmüş mü” ifadelerini kullandı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow