hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de ateşkes için umut var mı? ABD'den yeni haber

    ABD merkezli The Wall Street Journal, ABD'li üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberinde Hamas ve İsrail arasında bir anlaşmanın yakın olmadığını belirtti. Özellikle son dönemdeki İsrail-Lübnan gerginliğinin Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerini unutturmuş olabileceği öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GAZZE'DE ATEŞKES HİÇ YAKIN DEĞİL"

    İsrail güçlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması için taraflar arasında uzun süredir müzakereler yürütülüyor. Ancak şimdiye kadar herhangi bir anlaşma sağlanabilmiş değil. ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'dan üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, yakın zamanda bir ateşkesin olmayacağı belirtildi.

    ABD'Lİ KAYNAKLAR: ATEŞKES ÇALIŞMASI SEKTEYE UĞRADI

    Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray müzakere yürüten tarafların bir ateşkes metni üzerinde yüzde 90 oranında mutabık kaldığını açıklamıştı. Ancak ABD'li bir kaynak bunun söz konusu olmadığını söyledi. Hatta Orta Doğu'da İsrail-Lübnan hattında tırmanan gerilim nedeniyle ateşkes çalışmalarının sekteye uğrayacağı da belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAMAS-İSRAİL ARASINDA ATEŞKES YAKIN MI?

    The Wall Street Journal'ın aktardıklarına göre, anlaşmanın sağlanamamasının asıl nedeni tarafların talepleri. Bu taleplerin en başında rehinelerin karşılıklı bırakılması yer alıyor. Özellikle İsrail'in Philadelphia koridorundaki ısrarcı tavrının müzakereleri zora soktuğu vurgulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow