hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze’de aşı yapılamıyor! Çocuk felci salgını başladı...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Gazze'de yayılan çocuk felci hakkında konuştu ve "İsrail saldırıları yüzünden aşı yapılamıyor ve çocuk felci yayılıyor ve müdahale edemiyoruz" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Gazze'de çocuk felcinin yayılmaya başladığına dikkat çekti. "Çocuklara aşı bile yapamıyoruz" diyerek İsrail'e tepki gösterdi.

    -          “İnsani yardıma erişimin önemi, Gazze'de karşı karşıya olduğumuz insani facianın boyutu, Kuzey Gazze Şeridi'nde yayılmakta olan çocuk felci ve İsrail’in saldırıları sebebiyle uluslararası düzeyde çocuklara aşı yapamadığımız hakkında konuştuk”

    Abdulati, bu sözleri Kahire'de Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile yaptığı ortak basın toplantısında sarf etti. Abdulati, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını da kınadı.

    -          “Ben ayrıca İsrail işgal güçlerinin sadece Lübnan halkına ve sivillere değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler güçlerine karşı işlediği tüm düşmanlıkları tamamen reddettiğimizi ve kınadığımızı vurguladım”

    Odobescu, ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasının gerekliliğine vurgu yaptı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “Ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve engelsiz, acil, insani yardım akışı için sürekli çağrıda bulunuyoruz. Bitmek bilmeyen vahşet döngüsü, adil ve kalıcı bir barışın sağlam bir çözüm gerektirdiğini ve tek seçeneğin uluslararası hukuk üzerine kurulu ve BM kararlarına uygun bir iki devletli çözüm olduğunu durmadan gösteriyor”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow