hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gallant'tan Netanyahu'ya mektup: "Pusulamız yok, hedefler güncellenmeli"

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki katliamları devam ederken, Savunma Bakanı Gallant, Başbakan Netanyahu'ya bir mektup gönderdi. Gallant mektubunda "pusulamız yok" diyerek Netanyahu'dan bölgedeki stratejilerinin değiştirilmesi çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Başbakan Binyamin Netanyahu ve kabine üyelerine açık bir mektup gönderdi. Gallant, 'savaşın pusulasız ilerlediğini' ve 'savaşın hedeflerinin güncellenmesi gerektiğini' yazdı.

    Haberin kaynağı İsrail televizyonu Kanal 13. İsrail televizyonuna göre Gallant, Netanyahu, kabine üyeleri, Mossad ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'e, Gazze, Lübnan, işgal altındaki Batı Şeria ve İran'ı kapsayan stratejinin değiştirilmesi konusunda çağrıda bulundu.

    Gallanttan Netanyahuya mektup: Pusulamız yok, hedefler güncellenmeli

    Savunma Bakanı mektubunda, "Mevcut durumda geçerli bir pusula, güncellenmiş savaş hedefleri olmaksızın, harekatın işleyişine ve hükümetin kararlarına zarar veriyor. Öncelikle İran ve İsrail'in doğrudan karşılıklı çatışması gibi savaştaki büyük gelişmeler, tüm alanların bağlantılarını kurarak tartışmayı, savaşın hedeflerini güncellemeyi gerektiriyor" yazdı.

    Gallanttan Netanyahuya mektup: Pusulamız yok, hedefler güncellenmeli

    Bakan, İsrail'in; Gazze, Lübnan, İran ve işgal altındaki Batı Şeria diye sıraladığı dört alanda yeni hedefler konulması gerektiğini söyledi. Gallant, "Gazze'nin askeri bir tehdit olması, silahlanmasının önlenmesi, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin tamamının geri getirilmesi ve Hamas'a karşı alternatif bir yönetimin teşvik edilmesini" yeni hedefler olarak tanımladı.

    Gallant, Lübnan cephesine de değindi. Bakan, "kuzey sakinlerinin bir an önce evlerine döndürecek bir güvenlik durumunun sağlanmasını" talep etti. İran'a ilişkin "caydırıcılık ve İran'ı savaşın dışında tutulmasını" önemli hedefler olarak gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gallanttan Netanyahuya mektup: Pusulamız yok, hedefler güncellenmeli

    İsrail Başbakanlık Ofisi, mektuba yanıt verdi. Ofisten gelen yanıtta "Gallant'ın mektubu kafa karıştırıcı. Sadece bir pusula var; bu da güvenlik kabinesinin belirlediği hedefler. Hedefler sürekli masaya yatırılıyor ve yakın zamanda da genişletildiler." ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow