FÜZELER ATEŞLENDİ! Çin'in artan tehdidine yanıt mı? Tayvan'dan gözdağı!
Sürekli Çin'in askeri tehdidi altında olan Tayvan gerçek füzelerle tatbikat düzenledi. Tatbikatta olası bir Çin hava saldırısına karşı hava savunma sistemleri test edildi.
Füzeler ateşlendi, alarm seviyesi en üst noktaya çıkarıldı. Görüntüler Güney Asya ülkesi Tayvan'dan...
TAYVAN FÜZE VE HAVA SAVUNMA TATBİKATI DÜZENLEDİ
Çin ve ABD'nin Güney Asya'daki bilek güreşi nedeniyle Pekin'in askeri tehditleriyle karşı karşıya kalan Tayvan füze ve hava savunma sistemi tatbikatı düzenledi. Tatbikat, ülkenin güneyinde bulunan Pingtung'daki Jiupeng Askeri Üssü'nde gerçekleşti.
Yapılan bu tatbikat, Çin'in adayı çevreleyen hava sahasına ve karasularına sık sık gerçekleştirdiği tehditler nedeniyle Tayvan'ın savunma kabiliyetlerini güçlendirme çabalarının bir parçası.
ABD İLE İŞ BİRLİĞİ
Tayvan Boğazı'ndaki durum gerginliğini sürdürürken, Tayvan hükümeti bölgesel istikrarı sağlamak için savunma yeteneklerini güçlendirmenin ve uluslararası ortaklarla, özellikle de ABD ile iş birliğini artırmanın önemini vurguladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!