Fransa'dan tartışmalı adım | Video
İslamla ilgili tartışmalı adımların son dönemde arttığı Fransa'da Hükümet, camilerdeki aşırı görüşlere karşı mücadele başlatacağını duyurdu. Bu kapsamda 76 camide inceleme başlatılacağını, bazılarının kapatılabileceğini açıklandı. Ülkedeki Müslüman toplumu temsilcileri buna "Azınlığın yaptıkları çoğunluğa mal ediliyor" diyerek tepki gösterdi.
“Ayrılıkçı İslam”la mücadele kapsamında harekete geçen Fransa’da, camilerde denetim başlatılacak.
Fransa İçişleri Bakanı, bazı camilerin kapatılabileceği sinyalini verdi, kapatma kriterlerini açıkladı.
"İmamlar istahbarat tarafından izleNiyor. İbadet sırasındaki söylemleri eğer bizim değerlerimize karşıysa, kadın-erkek eşitliği gibi. Yahudi karşıtlığı var, Katoliklere karşı nefret var, Fransa'ya nefret Var. Bunlar şüpheden daha öteye geçen şeyler ve tüm bu şüpheler kesinleşirse, bu ibadet mekanlarının kapatılmasını talep edeceğim."
Paris Müslüman Dernekleri Koordinasyonu Genel Sekreteri Nejat Benali ise Fransız Hükümetinin, radikalleşmenin çözümü için yanlış yere baktığını söylüyor. Nejat Benali "Küçük bir azınlığın yaptıkları çoğunluğa mal ediliyor." diyor.
3 Kasım’da açıklanan verilere göre, Macron göreve geldiğinden beri Fransa’da son 3 yılda 43 cami kapatıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güney Kore'de tatbikat esnasında büyük hata: Savaş uçakları yanlışlıkla köyü bombaladı!
Ukrayna-Rusya savaşı bitecek mi? Zelenskiy'den çarpıcı sözler: Bir plan hazırlıyoruz..."
'Yakın depremlerin tahmin edilmesini kolaylaştırabilir' Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
Covid-19 aşısı, kalp hastalıklarını artırdı mı? Ezber bozan araştırma: Riski azaltıyor...
Çin'den ABD'ye: Her Türlü Savaşa Hazırız! Sert Çıkışlar Şiddetlendi...