Fransa'da protestolar durulurken bir ölüm daha
Bugün Fransa'da protestoların 8'inci günü. Ülkede protesto gösterilerinin bitme aşamasına geldiği gün 27 yaşındaki bir kişinin daha ölüm haberi geldi. Ayrıntılar ne? Fransa nasıl bir 8 gün geçirdi? CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin aktardı.
Paris'in banliyölerinde hareketlilik yavaş yavaş yerini sakinliğe bırakıyor. 17 yaşındaki Nael'in bir polis tarafından "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle ölümüne karşı protestolarda en az gözaltının yaşandığı geceyi geçirdi. Ancak protestolardan acı haber geldi. Bir kişinin daha cumartesi gecesi yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 27 yaşındaki Marsilyalı Muhammed, iddiaya göre skuteriyle sokaktayken polis mermisinin göğsüne isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Savcı incelemeyi sürdürürken olayla bağlantılı olup olmadığı bilinmediğini söyledi.
Marsilya'da ölen 27 yaşındaki Muhammed'in eşi, "Kocam asla olayların bir parçası değildi. Sadece bir şeyler taşıyarak bu yoldan geçiyordu. Göğsüne çarpan mermiyle öldü diyorlar. Ben eşimin nasıl öldüğünü öğrenmek istiyorum" ifadeleriyle konuştu.
Olayların sakinleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron acil bir karar yayınladı. Belediyelerin ve yakılan kamu binalarının hemen yeniden inşa edilmesini istedi. Ülkenin tüm şehirlerinde ise normalleşme hızla başladı. Paris'te gece saatlerinde süren tramvay ve otobüslere yönelik kısıtlamalar sona erdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki