hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistinli lider Mustafa Barguti CNN TÜRK'te

    İsrail-Filistin gerilimi giderek tırmanıyor. İsrail'in Gazze şeridine yaptığı hava saldırıları sonucu 24 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısını, Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa Barguti, CNN TÜRK yayınında değerlendirdi. Barguti, "Gerilimi azaltmak için İsrail'e baskı yapılmalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e, yaralı sayısının 103'e yükseldiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 9 çocuktan birinin 10 yaşındaki kız çocuğu, diğerlerinin ise farklı yaşlardaki erkek çocukları olduğu kaydedildi.

    Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa Barguti, İsrail'in Filistinlilere yönelik son saldırılarını ve bölgedeki gerilimi CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi. Barguti, Gazze'ye yapılan hava saldırısının savaşa yol açabileceği uyarısı yaptı, İsrail'e destek veren Amerika'ya sert tepki gösterdi.

    "Durum çok gergin daha fazla saldırı olmasından endişeliyiz. Özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik. Şeyh Cerrah alanı hala abluka altında. Gazze şeridinde de İsrail saldırıları oluyor. Aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda ölü ve yaralı var. İsrail ibadet ve inanç özgürlüğünü ihlal etti. Son 3 günde bin yaralı var diyebiliriz. İsrail'e baskı yapılmalı bu gerilimi azaltmak için."

    Öte yandan İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatı Mülteci Kampına hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgeden alev ve dumanlar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı sonucu, Gazze kentinin batısındaki Tel al-Hava bölgesinde İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir merkez harabeye döndü. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 9'u çocuk 20 kişinin şehit olduğunu, 95 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

    İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırısı düzenlendiğini, Gazze'den ülkenin güneyine çok sayıda roket gönderildiğini açıklamıştı.
     
     
     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow